Vul onderstaande velden in en word gebeld door Bertus!

Vul onderstaande velden in

 • Bij opsturen worden er verzendkosten in rekening gebracht

Subsidie op pelletkachels

Let op: De subsidie word voor 2020 niet verlengd, voor dit jaar loopt de subsidie door totdat het beschikbare budget op is.

Pelletkachels komen in aanmerking voor subsidie. Dit valt onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Met deze subsidie wil de overheid de Nederlandse huizen en bedrijven stimuleren om meer duurzame warmte te gebruiken, in plaats van bijvoorbeeld verwarming op gas. Op deze manier kan energie worden bespaard en kan de CO2-uitstoot worden teruggebracht. Met deze subsidie worden particulieren en zakelijke gebruikers die duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund.

Mooi voor het milieu, en mooi voor uw portemonnee!

Wanneer komt mijn pelletkachel in aanmerking voor subsidie?

Een pelletkachel komt in aanmerking voor de subsidie als deze:

 • bestemd is voor de productie van warmte;
 • automatisch wordt gestookt op houtpellets;
 • een gesloten voorkant heeft;
 • voldoet aan de norm EN 14785
 • een vermogen van 5 kW tot 500 kW heeft;
 • de pelletkachel wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur
 • voldoet aan de technische eisen (zie site RVO)

Beschikbare subsidies

Het subsidiebedrag kan verschillen per kachel en is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Volgens de RVO krijgt u €50 per kW vermogen, waarbij een minimum van €500 wordt gehanteerd. Een pelletkachel met een vermogen tot 10 kW komt dus in aanmerking voor het minimale subsidiebedrag van €500. Dit kan verschillen per kachel en merk.

De RVO berekent de uiteindelijke subsidie gebaseerd op de apparaatgegevens die door de fabrikanten aan hen zijn verstrekt. Mochten deze gegevens onjuistheden bevatten, wordt de lijst met het subsidiebedrag gecorrigeerd.

De subsidie word voor 2020 niet verlengd, voor dit jaar loopt de subsidie door totdat het beschikbare budget op is.

Pelletkachels met subsidie

De lijst die te vinden is op de website van de RVO wordt continue aangevuld met nieuwe merken en types. De kachels worden gecontroleerd en goedgekeurd voordat ze aan de lijst worden toegevoegd. Esveld Kachels biedt veel van de pelletkachels die vallen onder de ‘pelletkachel subsidie’.

Vrijwel alle pelletkachels die zijn opgenomen in ons online assortiment komen in aanmerking voor de subsidie! Mocht u dit willen controleren, kunt u de Apparatenlijst ISDE pelletkachels raadplegen. Deze bijlage is te vinden op de website van de RVO.

Rekenvoorbeeld pelletkachel subsidie

Wanneer u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in de Palazzetti Ecofire Anita 12 pelletkachel, kan de volgende berekening worden gehanteerd:

 • Vermogen pelletkachel: 12,1 kW
 • Minimum subsidie: €500 (tot 10 kW)
 • Overig vermogen dat in aanmerking komt voor subsidie: 12,1 kW – 10 kW = 2,1 kW
 • €50 per kW vermogen: 2,1 x €50 = €105
 • Totale subsidiebedrag op de Palazzetti Ecofire Anita 12: €605 (€500 + €105)

Esveld Kachels helpt met uw subsidie.

Mocht u vragen hebben over de Investeringssubsidie duurzame energie op het gebied van pelletkachels kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder! Kom naar onze showroom.

Bronnen:

Subsidie voor pelletkachels (ISDE)

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Bertus
Kachels